Udhëzime
Kisha kohe pa ngrene patellxhane te mbushur me mish te grire, edhe meqenese i kisha te tere perberesit thash te gatuaj kete pjate me perime dhe mish. Patellxhanet e mbushur mund ti gatuani edhe pa mish ( versioni per vegjetarianet ) por une nuk jame vegjetarjane keshtu qe i pergatita me mish vici te grire. Per te pergatitur kete pjate duhet te keni pak kohe ne dispozicion pasi eshte e gjate procedura por ja vlen qe ta gatuani pasi ka nje shije te vecante.

Patellxhane te mbushur
- Koha e Pergatitjes: 40 min
- Koha e Pjekjes: 40 min
- Koha Totale: 1 ore 20 min
- Porcione: 4-6
- Veshtiresia: mesatare
- Tipi i Recetes: Pjate e dyte
Perberesit:
- 6 patellxhane mesatare
- 400 gr mish te grire
- 3 speca jeshile
- 2 qepe mesatare
- 2 thelpinj hudher
- 3 domate mesatare ose salce domateje
- 2 karrota
- 2 kunguj te vegjel
- kripe dhe piper
- vaj ulliri ose vaj luledielli
Udhezimet:
1. Lani dhe pastroni mire te gjitha perimet. Pastroni specat nga farat, qeroni qepen, karrotat… dhe i grini te gjitha ne kubike te vegjel, perveç patellxhaneve.
2. I prisni patellxhanet per se gjati, me kujdes u hiqni vetm zemren duke treguar kujdes mos tu prishni formen dhe i vendosni ne uje me kripe per 30 minuta qe tu iki hidherimi dhe i kulloni mire (Nese jeni jashte shtetit kete procedure mund te mos ta beni pasi patellxhanet qe shiten ne supermarket nuk jane te hidhur).
3. I rreshtoni patellxhanet ne tepsi, i sperkatni me pak kripe dhe vaj dhe i çoni ne furren e nxehur me pare sa te marrin pak fare skuqje.
4. Vendosni nje tigan te thelle ne zjarr mesatar, hidhni ne te vaj 6 luge gjelle vaj, shtoni 2 thelpinjte e hudhres te pa qeruar dhe te shtypur pak me dore ne menyre te tille qe vaji te aromatizohet.
5. Eliminoni hudhren dhe shtoni te gjitha perimet e prera ne kubike perveç domateve. I kaurdisni per disa minuta, sa te marrin nje ngjyre te lehte kafe, shtoni mishin e grire, vazhdoni skuqjen per rreth 15 min, dhe ne fund shtoni domatet ose salce.
6. Hidhni kripe aq sa duhet, 1 maje luge sheqer, pak piper, shtoni 2 gota uje dhe i mbuloni me kapak qe te zjejne.
7. Pasi uji ka avulluar dhe perimet kane zjere filloni dhe i mbushni patellxhanet me radhe, mushja qe tepron e hidhni ne tepsi rreth patellxhaneve te mbushur. Nxehni furren ne 200°C dhe e piqni taven me patellxhane te mbushur per rreth 35-40 min.
8. Patellxhanet e mbushur jane shume te mire si te ngrohte te castit por edhe diten e neserme te shoqeruar me nje fete buke te thekur.






2 Komente Mëshej komentet
Eshte e shkelqyer i ve noten 10 me yll
Shume faleminderit