Udhëzime
Ne kete recete gatimi do te shohim si te gatuajme kofshat e pules ne furre me patate dhe qepe. Une personalisht i kam hequr lekuren kofshave te pules para gatimit per te evituar endyra te teprme por ju mund ti lini si jane dhe te keni me shume shije ne kete pjate.
Kofsha pule me patate dhe qepe
Perberesit:
- 4-6 kofsha pule
- 6-8 patate (varet nga madhesia)
- dy kokrra qepe te bardhe
- nje gote uji me vere te bardhe
- 3 thelpinj hudher
- rozmarine
- piper te zi
- kripe
Udhezimet:
- Pastroni kofshat e pules ne qofte se nuk i doni me lekure.
- Merni patatet dhe qepet dhe i pastroni dhe i prisni ne copa te vogela.
- Lyeni taven me pak vaj ulliri dhe vendoseni kofshat e pules, patatet dhe qepet.
- Sperkateni taven me kripe sipas deshires dhe piper.
- Pastorni hudherat dhe i prisni ne dy pjese dhe i sistemoni ne tave (kujtohuni ti hiqni kur tava te jete gati)
- Merni goten me vere te bardhe dhe e hidhni ne tave.
- Vendosni siper rozmarine dhe futni taven ne furre per 45min ne 180°C.
- Here pas here merni me luge lengun e kofhsave te pules dhe e hidhni siper patatetve dhe qepeve edhe mbi mish.