Udhëzime
Kjo recete do shohim si te gatuajme kerpudha ne tigan te sperkatura siper me majdanoz. Kerpudhat mund ti perdorni si antipaste, mund ti coni mbi feta buke si brusketa ose te shtoni pana dhe ti perdorni si salce per makaronat (Shikoni receten ketu: makarona me kerpudha dhe pana). Mund ti per dorni gjithashu si ganityre per te shoqeruar nje pjate me mish ose berzolla.

Kerpudha ne tigan
Perberesit:
- Kerpudha champignon 500g
- Pak vaj ulliri
- Majdanoz te fresket
- Pak piper te zi
Udhezimet:
- Merni kerpudhat dhe i lani ne uje te bollshem dhe me pase i prisni ne pjese te vogela.
- Merni tiganin dhe hidhni vaj ullri dhe e lini te ngrohet pake, shtoni kerpudhat dhe i lini ne flake te ulet.
- Nuk duhet te shtoni uje, pasi kerpudhat leshojne vete uje dhe gatuhen ne ujin e tyre.
- I trazoni here pas here; kur kerpudhat te kene humbur vellimin dhe te kene mare ngjyre te erret jane gati, shtoni pak kripe dhe majadanozin e grire.
- Receta eshte gati, mjafton te vendosni ne pjate si ti sherbeni te ngrohta.









2 Komente Mëshej komentet
Pse lahen kepurdhat ?
Une e di qe pastrohen mire me furce guzhine
Pasi mund te kene dhe. Eshte mire qe ti shplani me uje te bollshem.