Udhëzime
Ne kete recete do te shohim nje menyre tjeter per te gatuar nje torte me limon. Kete torte mund ta pergatisim si per darka te veçanta ashtu edhe per nje ditelindje, por edhe pa asnje arsye pasi eshte shume e shijeshme. Le te shohim se bashku si te gatuajme torte me limon.
Torte me limon dhe krem
Perberesit:
- Perberesit per bazen e tortes: 150g miell
- 100g sheqer
- 2 veze
- 50g vaj luledielli
- 70ml qumesht
- 1 limon te tere
- 1/2 pakete fryres per embelsira
- Perberesit per kremin: 110g sheqer
- 2 veze te vogla
- 50g gjalp
- 70g leng limoni
- 2 limona te plote
- 200g pana te fresket per embelsira
- 3g xhelatine
- 1 gote rakie pije limonçelo
Udhezimet:
- Si fillim pergatisni bazen e tortes: Ne nje tas rrihni vezet me sheqerin derisa te behet nje krem homogjen dhe masa te dyfishohet ne vellim.
- Shtoni miellin te perzier me fryresin e embelsirave, vajin, qumeshtin, lengun dhe lekuren e gire te limonit.
- E hidhni te gjithe kete mase ne nje tepsi te rrumbullakte te lyer ne te gjithe siperfaqen me gjalp.
- Nxehni furrin ne 170°C dhe piqni bazen per rreth 30 minuta. Lereni te ftohet brenda ne tepsi dhe e njomni me pijen limonçelo.
- Tani pergatisni kremin ne kete menyre: E zbusni xhelatinen ne nje ene te vogel me uje te ftohte.
- Shkrini gjalpin ne nje tenxhere te vogel.
- Ne nje tas perzjeni vezet me sheqerin, shtoni lengun dhe lekuren e grire te limonave.
- E hidhni te gjithe kete perzjerje tek gjalpi i shkrire dhe vazhdoni pjekjen ne zjarr shume shume te ngadalte derisa kremi te jete bere i trashe dhe homogjen.
- Shtrydhni me duar xhelatinen dhe e shkrini ne kremin akoma te nxehte. Lereni kremin te ftohet. E rrihni panen derisa te ngri dhe mos bie nga anat e tasit dhe e hidhni ne menyre delikate tek kremi.
- E hidhni te gjithe kete mase direkt mbi bazen e tortes (mos e hiqni nga tepsia) dhe e vendosni ne frigorifer per te pakten 1 ore. Para se ta sherbeni, nese deshironi e dekoroni me feta te holla limoni rreth e perqark.