Udhëzime
Ne kete recete do te mesojme si te gatuajme torte me kos te ftohte, nje version shume i thjeshte dhe i fresket, te cilin mund ta pergatisim pa shume mundim ne shtepine tone. Sherbejne thjesht disa perberes baze, te cilet pothuajse i perdorim çdo dite ne shtpite tona, pak vullnet dhe torta e ftohte me kos u realizua.


Torte me kos e ftohte
Perberesit:
- 500g kos te bardhe
- 200g biskota (oro saiwa)
- 100g gjalp ne temperature ambjenti
- 200ml pana per embelsira
- 1 flete xhelatine
- 30g sheqer
Udhezimet:
- Si fillim therrmojme biskotat me dore ose ne nje mikser, shtojme gjalpin e shkrire pak dhe i perzjeme mire te dy keta perberes.
- Veshim me leter furri nje tepsi te rrumbullakte dhe hedhim ne te masen e sapo pergatitur, e hapim dhe e ngjeshim mire me duar ne menyre te tille qe te krijojme bazen e tortes.
- Rrahim mire panen per embelsira, tamam siç bejme me te bardhat e vezeve, shtojme sheqerin dhe vazhdojme derisa pana mos te shkeputet nga anet e enes.
- Shtojme kosin, fleten e xhelatines ( te zbutur me pare ne uje te ftohte, rreth 10 min) dhe i perzjejme mire te gjithe perberesit.
- E hedhim kremin e pergatitur mbi bazen me biskota dhe e vendosim torten e perfunduar ne frigorifer per te pakten 2 ore. Me nje pirun mund te vizatoni disa si dallge siper tortes per ta zbukuruar.
- E sherbejme te ftohte.








