Udhëzime
Kjo recete eshte e keshilluar kur jeni ne diete por keni shume deshire te hani dicka te shishme dhe me pake kalori. Le te shohim si te gatuajme pule ne furre.
Pule ne furre
Perberesit:
- 1 pule
- 2 limona
- 4 thelpinj hudhra
- 125 ml leng
- 125 ml vere te bardhe
- kripe e trashe sipas deshires
- pieper sipas deshires
Udhezimet:
- Për të përgatitur nje pulen ne furre te pjekur dhe me lëng nga brenda, gjëja e parë që ju duhet të beni eshte te ngrohni paraprakisht furrën në 180°, lani dhe thani pulën dhe i digjni qimet ne flakën e sobës.
- Vendos 1 limon te prerë në 4 pjese dhe me gjithe lekure brenda barkut te pules dhe e coni ne një tave pjekje, me nje sasi te vogël kripe dhe piper sperkateni pulen brenda barkut dhe nga jashtë.
- Shto lengun dhe verën dhe mbulojeni me nje fletë alumini dhe e piqni ne furre në 180 ° C për rreth 1 orë e gjysmë.
- Pas pjekjes, hiqni letren e aluminit dhe shtoni temepraturen e furrit deri në 220 ° C dhe vazhdoni piekjen për rreth tridhjetë minuta deri sa lekura e pules te mari ngjyre te arte.