Udhëzime
Ne kete recete do te shohim si te gatuajme perime ne furre, saktesisht kjo eshte nje torte e kripur me perime te cilat jane pjekur me pare ne grill. Kjo sherbehet e vaket ose edhe e ftohte, madje mund ta pergatisni edhe qe ne darke per te nesermen. Perimet e pjekura ne grill me pare kane nje shije te veçante dhe perdorimi i djathit mocarele bejne kete torte te kripur akoma me te bute dhe te shijshme.

Perime ne furre
Perberesit:
- 1 spec i kuq
- 1 spec i verdhe
- 1 patellxhane
- 2 kunguj te gjate jeshil
- 2 domate te kuqe te forta
- 250g djath mocarela
- 2 luge gjelle buke e grire
- vaj ulliri
- borzilok i fresket
- 3 kokerra ullinj per dekor (nese deshironi)
- kripe dhe piper
Udhezimet:
- Pastroni dhe lani te gjitha perimet. I prisni kungujt dhe patellxhanin per se gjati rreth 1/2 cm trashesi. Pastroni specat nga bishti dhe farat dhe i prisni per se gjati, rreth 3 cm gjeresi.
- Vendosni griljen ne zjarr mesatar dhe filloni te piqni perimet me radhe nga te dyja anet. Sperkatini me kripe dhe pak vaj.
- Lani domatet. I prisni ne copa te rrumbullakta dhe i lini te kullojne pak derisa a tu eliminohet uji.
- E prisni djathin mocarele ne copa te medha dhe e vendosni ne leter kuzhine qe te eliminohet uji.
- Lyeni me vaj dhe sperkatni me buken e grire nje tepsi te rrumbullakte dhe te thelle. Shtroni nje shtrese me feta kungujsh ne forme si rrezet e diellit, hidhni pak mocarele dhe disa gjethe te prera borziloku.
- Vazhdoni me nje shtrese specash te verdha, borzilok dhe mocarele.
- Mbuloni me domatet, me fetat e patellxhaneve dhe serisht me mocarele.
- Realizoni shtresen e fundit me specat e kuqe, sperkatini siper me pak buke te grire dhe pak vaj ulliri.
- Nxehni furren ne 180°C dhe e piqni torten me perime per rreth 15-20 minuta.
- Lereni te ftohet pak, pastaj e sherbeni te vaket.









2 Komente Mëshej komentet
mir
sum te mira .Bravo