Udhëzime
Kjo recete eshte nje ide e mire nese keni miq per dreke ose per darke. Nuk do shume kohe per tu pergatitur dhe rezultati do te jete shume i mire. Mund te pergatisni ne te njejten menyre jo vetem brinje derri por edhe brinjet e lopes ose te deles pasi para pjekjes ne furre u jepet nje val per ti zbutur meqenese nuk jan mish i njome. Mund te shoqeroni brinjet e derrrit me oriz ose patate.

Brinje derri ne furre
- 12 brinj derri
- 5 thelpinj hudher
- 1 luge gjelle vaj ulliri
- 1 luge gjelle vaj luledjelli
- Kripe sipas deshires
- Merni nje tenxhere dhe shtoni 1/2 liter uje, pak kripe, 1 luge gjelle vaj ulliri, 4 thelpinj hudhre me gjithe lekure dhe ne fund shtoni brinjet e derrit.
- Nga momenti qe uji mer val i lini brinjet te ziejn per rreth cerek ore duke i kthyer here pas here qe te gjitha brinjet te ziejn ne menyre te njetrajteshme.
- Merni nje tepsi dhe e lyeni me nje luge vaj luledjelli dhe radhisni ne te brinjet e derrit qe sapo u dhate nje val.
- Sperkateni mishin e derrit me kripe dhe shtoni siper pak nga lengu i mishit qe ngeli ne tenxhere.
- Fusni mishin ne furre ne 180 grade per 30 minuta ose deri sa te mar nje ngjyre te kuqerremte siper.
- Sherbeni brinjet e derrit me oriz ose patate sipas deshires si dhe mund te qeroni siper thelpiun e hudhres qe ngeli.