Background Image

Pilaf me oriz

0 1
Pilaf me oriz

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
2 gota uji Oriz
4 gota uji Uje
1 luge gjelle Vaj luledjelli
1/2 luge gjelle Gjalp me preference
1 maje luge kafeje Kripe
1 Dado me preference

Pjata baze per tu shoqeruar me mish, kos ose perime

Features:
  • Vegan
  • Vegjetarian
Kuzhinë:

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Ne kete recete do te shohim si te gatuajme pilaf me oriz. Kjo pjate pergatitet ne menyr shume te thejshte ne shtepi edhe nese nuk jeni kuxhinjere, mjafton te zbatoni dozat e duhura per te bere nje tenxhere me pilaf. Perbersit qe duhet te perdorni jane vetem orizi i cili duhet te jete i markes bazmati ose venere (vetem me keta dy lloj orizi pjata me pilaf del shume e mire). Egzistojne shume menyra per te pergatitur pilaf me oriz, por kjo eshte receta baze dhe standard! Receta e trashguar nga familja ne familje dhe me te cilen jemi rritur. Por tani mund te gjejme nje shumellojshmeri recetash per te pergatitur pilaf ose rizoto. Sekreti i i pilafit eshte jo vetem doza e ujit qe duhet por edhe skuqja e orizit para se te pergatisni pjaten. Megjithate kujtohuni qe duhet te shtoni dyfishin e mases se orizit me uje

Pilaf i shoqeruar me kos

Pilaf me oriz

(Visited 24 426 times, 5 visits today)

Hapat

1
I kryer

Merni nje tenxhere ose nje tigan qe nuk ngjit (antiaderent) dhe e vendosni ne zjarr te mesem, shtoni vajin e lule djellit dhe e lini te nxehet pak.

2
I kryer

Kur vaji te jet nxehur shtoni orizin dhe e kaurdisni mire. E lini orizin te skuqet deri sa kokerrat e tij te kthehen nga ngjyre trasparente ne ngjyre te bardhe ose pak fare ne gjyre te verdhe. Kujdes mos e lini orizin te mar ngjyre lafe pasi edhe pilaf-i do dale ne ngjyre si kafe e hapur.

3
I kryer

Nese e skuqet orizin ne tigan e trasferoni ate ne nje tenxhere te thelle. Shtoni 4 gotat me uje (nese keni edhe dado per leng mishi e hidhni brenda dhe trazoni). Rregulloni me kripe sipas deshires (nese hodhet dadon kujdes me kripen pasi dadot per leng kane edhe kripe brenda). Perzieni orizin me nje luge druru dhe e lini te ziej ne zjarr te ulet.

4
I kryer

Mos e trazoni orizin here pas here pasi humbet shkriferimin, e trazoni vetem nje here nga mesi i zierjes dhe jo me.

5
I kryer

Tenxherja me pilaf eshte gati kur orizi e ka thithur te gjithe ujin si dhe c'do kokerrat e orizi jane te shkrifeta (prezantohen sukur te jene te ndara njera nga tjera). Hiqni pilafin nga zjarri. Ne kete pike mund te vendosni te hidhni copa gjalpi te shkrine siper nese u pelqen shija ose ta lini ashtu sic eshte. Ndani pilafin ne pjata duke perdorur nje forme ose edhe thjesht me garuzhden. Sherbeni pjatat me pilaf me kos, me mish ose edhe vetem me perime!

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Pappa al pomodoro
para
Bizele me karkaleca
para
Pappa al pomodoro
para
Bizele me karkaleca

Add Your Comment