Udhëzime
Sot do te mesojme se bashku si te gatuajme mish vici. Kjo eshte nje recete e cila eshte baza nese duam ta vazhdojme te gatuajme gjelle me perime te ndryshme si: patellxhane, bamje, speca, domate, patate, karrota etj. Mjafton te hedhim perimet e prera ne kubike ose per se gjati ( mund ti
kaurdisim pak ose jo ) tek tenxherja ku kemi gatuar mishin e viçit, ti leme te zjejne per disa minuta dhe gjella per dreke ose per darke u pergatit, pa shume humbje kohe.
Mish vici
Perberesit:
- 500g mish viçi
- 2 qepe te thata
- 1 dege selinoje ( me preference)
- 2 domate te pjekura ose salce domateje
- vaj ulliri ose vaj luledielli
- kripe
- piper (me preference)
Udhezimet:
- Pastroni mishin, e shplani ne uje te rrjedhshem dhe e thani me leter kuzhine. E prisni ne 6 cope dhe e vendosni ne nje pjate.
- Qeroni qepet, i lani dhe i prisni ne kubike mesatare.
- Nese perdorni domate dhe jo salce i prisni ne kubike dhe ato.
- Nese ju pelqen selinoja, e perdorni duke e prere dhe ate ne kubike mesatare.
- Coni tenxheren me presion ne zjarr mesatar, hidhni 4-5 luge vaj ulliri ose vaj gjelle, e lini te nxehet dhe hidhni mishin e viçit.
- Pas 2 minutash shtoni qepen dhe selinone e grire. I skuqni derisa te marrin nje ngjyre kafe te lehte.
- Shtoni domatet ose salcen dhe i skuqni te gjtha per rreth 2-3 minuta.
- I hidhni uje derisa ti mbuloni te gjithe perberesit, i shtoni kripe, rreth 1 luge gjelle, ose sipas shijes tuaj dhe e lini te zjeje ne tenxhere me presion per 20 minuta, ose deris amishi te jete i bute dhe me pak leng ne fund, mos e thani.
- Nese doni ti shtoni perime te ndryshme, mjafton ti pastroni, ti prisni ne kubike jo shume te vegjel, ti kaurdisni pak ne tigan, dhe ti hidhni ne tenxheren me mish.
- I mbuloni me uje, shtoni pak kripe nese eshte e nevojshme dhe i çoni te ziejne derisa te jene te buta.
- Pasi fikni zjarrin, e lini gjellen ne tenxhere per 15-20 minuta, pasi behet me e shijshme duke u shplodhur pake.
- Kete gjelle mund ta hani direkt te ngrohte ose ta ruani ne frigorifer per te nesermen nese nuk keni kohe te gatuani shpesh.