Background Image
  • Home
  • Fokace e mbushur me djath dhe veze – Khachapuri adjaruli

Fokace e mbushur me djath dhe veze – Khachapuri adjaruli

0 0
Fokace e mbushur me djath dhe veze – Khachapuri adjaruli

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Or you can just copy and share this url

Përbërsit

Modifiko porcionet
350 gr Miell
180 ml Qumesht
1 luge kafeje Maja birre
1/2 luge kafeje Kripe
1 maje luge kafeje Sheqer
5 kokrra Veze
200gr Gjize E kripur

Përbërsit

Udhëzime

Shpërnda

Para nje muaji provava nje pjate Gjeorgjane e cila nuk eshte gje tjeter vecese nje fokace e mbushur me djath dhe veze me emrin Khachapuri adjaruli. Shija eshte superlative, nuk rezistova dote pa gjetur receten dhe e provova ta gatuaja vete. Ne fakt djathin e zevendesova me ngjize te kripur, qe do tu shpjegoj me poshte, pasi nuk kisha djathin gjeorgjan me emrin suluguni.

 

(Visited 355 times, 1 visits today)

Hapat

1
I kryer

Merni miellin dhe e hidhni ne nje tepsi, shtoni kripen si dhe shqerin. Shkrini majane e birres tek qumeshti i vaket dhe e hidhni tek mielli.

2
I kryer

Punoni brumin deri sa te formoni nje mase si per kulac. Brumi duhet te punohet per gati 7 minuta me duar. Kur brumi te jete gati formoni nje top dhe e mbuloni me nje pece dhe e lini te pushoj per gati 4 ore. Brumi do te dyfishoj vellimin.

3
I kryer

Pasi brumi te ket ardhur e merni dhe e ndani ne 4 cope per 4 porcione fokace.

4
I kryer

Lyeni me vaj siperfaqen ku do te hapni petet dhe merni cdo top brumi dhe formoni pete pak a shume ne madhesine e nje pjate.

5
I kryer

Rrotulloni rreth e rreth anet e petes sikur te krjoni nje baze.

6
I kryer

Me pas filloni dhe rrotulloni vetem ne dy ane duke krijuar nje forme vezore ose nje si forme barke si me poshte.

7
I kryer

Sistemoni fokacet ne nje tave te mbuluar me leter furri. Mbushini me gjizen e kripur dhe leyni anet e barkave me te verdhen e njeres prej vezeve.

8
I kryer

I piqni fokacet ne furre per gati 20 minuta deri sa brumi te kete marre nje ngjyre te embel kafe.

9
I kryer

I hiqni fokacet nga furri dhe me ndihmen e nje luge hapni nje vrime ne qender dhe hidhni nga nje veze siper. I vendosni serishtne furre te piqen derisa e bardha e vezes te jete pjekur kurse e verdha te jete akoma e lengeshme.

10
I kryer

Fokacia Khachapuri adjaruli eshte gati per tu sherbyer, haet duke ngjyer copa te saj tek e verdha e vezes e cila bashkohet bashke me gjizen.

Laura

Pershendetje, mire se erdhet ne kete faqe web. Shpresoj te keni eksploruar dhe shijuar momentet e mia ne kuzhine nepermjet reportaxhit. Kjo faqe eshte per hobby, pasi me pelqen te gatuaj recetat qe kerkoj kudo... ne revista, libra, online! I provoj i ndryshoj dhe me pas i shkruaj ne kete faqe web! Nese edhe ju keni kete pasjon mund te regjistroheni dhe te me dergoni recetat tuaja. Do ti publikoj ;) Gjithe te mirat

para
Qofte me mish dhe qepe
para
Veze te kuqe per pashke
para
Qofte me mish dhe qepe
para
Veze te kuqe per pashke